Kao Pad Sapparot
מתכון אורז מוקפץ בגרסה מורכבת (ומתוקה) יותר של האורז המוקפץ הקלאסי - אצלנו בבית הילדים אוהבים "לדוג" את חתיכות האננס מהמנה ואז להתלונן שלאחר יש יותר אננסים בצלחת :-)
האננס החם מקבל מורכבות נוספת של טעמים שמחמיאים לו ומבליטים את טעמיו.
המתכון מכיל הרבה וריאציות אפשריות, לא משנה איך תבחרו לעשות יצא טעים. להתאמה לצמחוניים הורידו את הנקניק והחליפו את רוטב הצדפות ברוטב סויה
מצרכים
מנה אחת
100 גרם עוף חתוך לרצועות
1 כף צימוקים - אופציונאלי
15 גר נקניק שמן (קבנוס/ סוג'וק) אופציונלי (אפשר להחליף בביצה – או לוותר)
¾ כוס אננס חתוך לקוביות בינוניות
½ בצל חתוך לקוביות בינוניות
¼ כוס קוביות עגבניה או חצאי עגבניות שרי
2 כפות אגוזי קשיו לא קלויים ומושרים במים (למי שאין כח לטגן את הקשיו אפשר לקנות קלויים ולהוסיף בשלב מאוחר יותר בבישול , יחד עם הצימוקים או שאפשר לוותר)
1 כפית אבקת קארי
2 שיני שום קלופות וקצוצות דק
½ כפית סוכר
1 כף רוטב סויה
1 כפית רוטב צדפות
1-2 גבעולי כוסברה – עלים בלבד
1 כף שמן
1 כוס אורז מבושל
1 בצל ירוק קטן (רק החלק הירוק) חתוך לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ
הכנה
מוסיפים את השמן לווק בחום בינוני, מסננים את אגוזי הקשיו ומטגנים בשמן עד להזהבה. מוסיפים אבקת הקארי, שום ובצל לבן מערבבים קלות.
מוסיפים את רצועות העוף עד שמשנה את צבעו וכמעט מבושל, מוסיפים את הנקניק מקפיצים לדקה, מוסיפים את האורז ומטגנים בעדינות (נזהרים לא להפוך את האורז לדייסתי).
מוסיפים צימוקים, אננס, רוטב סויה רוטב צדפות וסוכר – מגבירים את האש ומאחדים את כל המצרכים.
מעבירים לכלי הגשה/ לחצי אננס מרוקן ומקשטים בעלי כוסברה.
שלום דיויד,
הקשבתי לעצתך וניסיתי עם רוטב הסויה - יצא נהדר!
בהחלט מנה ממולצת לקטנים.
תודה על המתכון הנהדר,
יפית
הי יפית,
אפשר להחליף את רוטב הצדפות ברוטב סויה , בכמות דומה.
אפשרות נוספת היא אם יש לך רוטב ווסטרשייר אז אפשר ללכת על חצי רוטב סויה וחצי רוטב ווסטרשייר.
שימי לב רק לבדוק טעמים לפני ההגשה. (ולתקן אם צריך - להוסיף מעט סוכר למתיקות או סויה למליחות)
נסי ושתפי איך יצא.
בתאבון!
שלום דיויד,
אני מעוניינת להכין את המנה בגירסה כשרה, האם קיים תחליף לרוטב הצדפות?
תודה,
יפית