פטריות שיטאקה בשרניות מלאות בטעם הן ליבה של המנה הזו.
אפשר לוותר על פירות הים, להחליף חלק מהירקות אבל - בפטריות אל תגעו!
את פטריות השיטאקה מוצאים בארץ בגרסתן המיובשת, אך אל דאגה בטיפול נכון הן תתעוררנה לחיים ותוספנה טעמים נפלאים למנה שלכם.
אני בחרתי להוסיף כוכבי גזר, רצועות בצל לבן,צ'ילי וטבעות בצל ירוק.
מצרכים למנה אחת
6-7 פטריות שיטאקה מושרות במים כשעה וסחוטות חתוכות לרצועות עבות
2 כפות שמן
2 שיני שום קצוצות דק/כתושות
4 שרימפ נקיים
4 קלמארי חתוכים לטבעות
1 גזר גדול חתוך לרצועות דקות/מגורר על פומפיה גסה
1/2 בצל לבן חתוך לרצועות
1 צ'ילי אדום חתוך לטבעות (אופציונאלי)
כוס אורז מבושל
1 כף רוטב דגים
1 כפית רוטב סויה
1/2 כפית סוכר
2 בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות (החלק הירוק והלבן)
הכנה
מחממים מחבת/ווק על אש גבוהה ומוסיפים את השמן
מוסיפים את השום, הפטריות ופירות הים מטגנים עד שהשרימפס משנים צבע
מוסיפים את כל הירקות למעט הבצל הירוק ומקפיצים כדקה/שתיים
מוסיפים את האורז והתבלינים
טועמים ומתקנים טעמים
מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק
מקשטים בעלי כוסברה קצוצה ומגישים מייד
בתאבון!
נראה מעולה.