השילוב של חום הקיץ ועונת המנגו הזכירו לי סלט טעים טעים שנתקלתי בו במהלך אחד הביקורים שלי בבנגקוק.
זה היה בעיצומו של הקיץ התאילנדי, שיכול להתמודד בלי להתבייש עם הקיץ הישראלי (גם בחום ובטח בלחות). במהלך שיטוטיי באחד הרובעים בעיר ברחתי מהחום הכבד לתוך גומחה מקורה וקרירה שבה היו כמה שולחנות קטנים ומזגן, ביקשתי משהו קליל וטעים והשארתי את הבחירה בידי המאמא שניצחה על הבישול. באופן מפתיע היא הגישה את הסלט הזה מלווה במנת אורז דביק (בכל זאת תאילנד...), הסלט היה מאוזן ומדוייק מאוד בטעמים והיה קליל ומשביע. ממש אידאלי למזג האויר הקיצי שלנו.
הגורם החשוב ביותר במנה הזו הוא דווקא הרוטב, הוא זה שיקבע את איכותה הסופית.
איזון הטעמים שאליו תכוונו להגיע הוא: מתוק-חמוץ-מלוח-חריף, משמע - הטעם הראשון מתוק,השני חמוץ וכן הלאה, אין המשמעות היא שהסלט יהיה מתוק, אלא שהטעם הראשון שתרגישו יהיה המתוק.
בחירת המנגו המתאים:
במתכון המקורי משתמשים במנגו בוסרי וחמוץ מעט, אם לא השגתם מנגו בוסרי, עדיין ניתן להכין את המנה אבל את המנגו הבשל לחתוך לקוביות (ולא לנסות להפוך אותו לרצועות, אחרת נקבל רסק מנגו) ולבצע התאמות ברוטב ,להפחית סוכר ולהוסיף ליים.
אם קהל היעד שלכם כולל ילדים אז הנטיה שלי היא להמליץ לכם לעשות את הסלט עם עם מנגו בשל. בבחירת המנגו הבשל יש להקפיד שהוא יהיה קשה יחסית וקליפתו מבריקה ומתוחה (מנגו רך ועייף יתאים לשייקים ולא לסלט).
למתכון המקורי ניתן להוסיף מעט מלפפון ועלי בייבי כדי לקבל סלט עם מעט יותר "ירוקים" - לשיקולכם, יוצא טעים מאוד עם או בלי הירוקים.
מצרכים
לסלט
1 מנגו גדול בוסרי חתוך לרצועות דקות (קולפן פסים) או לקוביות אם מדובר במנגו בשל
10-12 שרימפס קלופים
3/4 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות
2 כפות עלי כוסברה קצוצים גס
2 כפות בוטנים קלויים שבורים גס
1 מלפפון קלוף וחתוך לרצועות דקות (אופ')
מעט עלי בייבי כמצע לסלט (אופ')
שום מטוגן
2 כפיות שום קצוץ
1 כף שמן
לרוטב
1 כף רוטב דגים
1/2 1 כפיות סוכר דקלים או 1 כפיות סוכר לבן
2 כפיות מיץ ליים
1 כפית שום כתוש
צ'ילי קצוץ - לפי הטעם
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק/מגורר בפומפיה (אופ')
1/4 כפית שמן סומסום (אופ')
הכנה
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב עד להמסת הסוכר.
במחבת מחממים כף שמן ומטגנים את השום הקצוץ עד שמזהיב, ומוציאים לקערית קטנה.
מוציאים את השום לקערית קטנה עכשיו נוכל לטגן את השרימפס בשמן החם, נקבל את ארומות השום בלי לחשוש שהשום ישרף לנו ונרוויח גם שום קריספי לפיזור מעל.
מכניסים את השרימפס למחבת ומקפיצים עד שמשנים את צבעם (כ 2 דקות) , אם השרימפס שלכם כבר מוכנים אז תנו להם רק חימום קצר או שתוותרו על החימום.
בקערת ערבוב מחברים את כלל חומרי הסלט (למעט השום המטוגן) והרוטב, מערבבים היטב
מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את השום המטוגן מעל (ניתן להגיש על מצע של עלי בייבי)
בתאבון!
Σχόλια