"טום קא גאי" היא מנה מאוד מוכרת בקרב אוהבי המטבח התאי,
המנה מציגה ופורסת בדרך עדינה את הטעמים האופייניים למטבח התאי, את ניחוח ההדרים עם ארומה אדמתית של עלי הקפיר ליים, האיזון בין מתיקות ומליחות מעודנות עם קריצה של חמיצות ומידה נכונה של פיקנטיות.
מצרכים:
50 ג' חזה עוף חתוך
2-3 פטריות חתוכות לרבעים
2 גבעולי למון גראס חתוכים באלכסון
2-3 סמ' של שורש גלנגל/ ג'ינג'ר קלוף ופרוס דק
1-2 עלי קפיר ליים (בארץ יש מיובשים או קפואים)
1 שורש כוסברה מעוך וחתוך גס
½ כפית צ'ילי חתוך דק
1 כוס חלב קוקוס (מוהלים 1/4 כוס קרם קוקוס ב 3/4 כוס מים)
¼ כוס קרם קוקוס
1-2 כפות מיץ ליים/לימון
¼ כפית מלח
¼ כפית סוכר
הכנה
בקלחת מחממים חלב קוקוס, כשמגיע לסף רתיחה מוסיפים גלנגל, למון גראס, ושורס הכוסברה, מבשלים כ 5 דק' (עד שארומה נעימה עולה).
מוסיפים את העוף ומבשלים עד שמשנה צבע.
מוסיפים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הפטריות, צ'ילי ועלי קפיר ליים, מתבלים במלח וסוכר, מכבים את האש ומוסיפים את מיץ הליים. טועמים ומאזנים במידת הצורך.
כמו בכל מנה עם חזה עוף יש לשים לב ולהמנע מבישול יתר, כמו כן, ההוספה המאוחרת של מיץ הליים חשובה בכדי למנוע ככל הניתן פגיעה בטעם ובויטמין C הנמצא במיץ.
ניתן להחליף את העוף בשרימפס/טופו
למטיבי לסת – במכתש ועלי מכינים משחה משורש הגלנגל. חצי כפית פלפל לבן שלם, שורש כוסברה ורבע כפית משחת שרימפס (בהתאם מורידים את המצרכים מהמתכון). את המשחה מוסיפים לאחר חימום חלב הקוקוס ולפני הכנסת העוף.
לשאלות הבהרות וכל מה שתרצו , בתגובות כאן למטה.
בתאבון
Comments