top of page

פירות ים מוקפצים עם שעועית ובזיליקום (Pad Ka Prao Talay)

  • תמונת הסופר/ת: David
    David
  • 18 בדצמ׳ 2020
  • זמן קריאה 1 דקות

החורף כבר כאן וזה אומר שגם השעועית הירוקה הטריה נמצאת בשפע וכמוה זו גם שעתם של פירות הים, היום נכין את גרסת פירות הים למוקפץ האולטימטיבי- כמה פשוט ככה טעים.

אם אתם לא חובבי פירות ים אפשר להחליף בבשר עוף/רצועות סינטה בקר דקות.



מצרכים:

  • 150 גר' פירות ים

  • 4 שיני שום קצוצות דק

  • 1/2 בצל פרוס דק

  • 1-2 פלפלי צ'ילי קצוצים דק (תלוי בכמה אתם אמיצים)

  • ½ פלפל אדום מתוק חתוך דק

  • 20 עלי בזיליקום

  • 4-5 תרמילי שעועית ירוקה טריה חתוכים לאורך של 2.5 ס"מ (אפשר להחליף באפונת שלג/ שעועית צהובה)

  • 2 כפות שמן

  • ¼ כוס ציר עוף/ מים - במידה ומשתמשים בעוף או בקר



תיבול:

  • 1 כפית רוטב סויה

  • 1 כף רוטב צדפות

  • 1/2 כפית סוכר

  • ¼ כפית רוטב סויה כהה (רק לצבע)

הכנה:

  • מחממים שמן בווק – כשמגיע לטמפ' גבוהה מוסיפים את השום והצי'לי

  • מוסיפים את פירות הים/בשר ומבשלים עד שמשנה צבע

  • מוסיפים שעועית, בצל, פלפל אדום וציר עוף (אם בחרתם בגרסא הבשרית) ממשיכים לבשל עד שהירקות מרככים מעט (לא יותר מדי)

  • מתבלים – טועמים ומתקנים

  • מכבים את האש מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים

  • מגישים לצד אורז לבן

בתאבון!



Comments


,תודה !

bottom of page